Wat vooraf ging


Vele verjaardagsfeestjes van familie & vrienden werden al opgevrolijkt met allerlei taarten, gebakjes en cupcakes.

Onze kinderen trakteerden op school met zelfgemaakte cupcakes van mama.

Op de werkvloer zien ze ons maar al te graag komen als we weer eens een “proeverke” bij hebben.

Op een dag werd me gevraagd waarom ik dit niet als beroep deed. Die vraag overviel me wel.
Ik had daar zelf nog niet bij stilgestaan.

‘s Avonds vertelde ik dit aan mijn man. Samen hebben we alle voor- en nadelen overlopen en samen gingen we op zoek naar informatie.  De website Agentschap Innoveren & Ondernemen heeft ons enorm vooruit geholpen.

Tussendoor nog vlug naar de infoavond van het Provinciaal Instituut PIVA i.v.m. de beroepsopleiding bakker & banketbakker.

Drukke maanden vlogen voorbij.

Een fysieke winkel is niet direct aan de orde. Een webshop is dan een logische keuze. Wat wordt de firmanaam, welke boekhouder, welke webshop, leveranciers, ….

Een bezoekje aan het ondernemingsloket en de boekhouder was de volgende stap.


Blog